Menu

Belajar Buat Duit Online Dengan Blog

Ramai yang mengeluh duit tak cukup dan ada yang buat 3 kerja sehari untuk menampung keperluan hidup. Kesannya ramai yang mengabaikan rumah tangga dan tak dapat nafikan majoriti keruntuhan rumah tangga kerana kesempitan hidup. Di antara cara buat duit paling mudah zaman sekarang adalah buat duit dengan blog. Sembang kencang betul tak? Apa-apa pun mesti terlebih dahulu Belajar Buat Duit Online Dengan Blog baru boleh sembang kencang.

Blog bukan sekadar tempat kita mengasah kemahiran menulis dan meluahkan pandangan tapi yang paling best kita boleh buat duit dengan blog! Bayangkan ada sahabat admin yang hanya bekerja dengan blog dan buat online sepenuh masa hanya dari rumah.

Betul Ke Mudah Buat Duit Online Dengan Blog?

Mudah jika kena cara. Ini berdasarkan pengalaman admin sendiri yang memiliki pelbagai jenis blog untuk menghasilkan pendapatan online.

Salah satunya buat duit dengan Google Adsense. Mudah letak saja iklan adsense di blog. Orang klik anda dapat duit USD. Tapi…. tak semudah itu jika blog anda tiada trafik!

Apapun, anda kena tahu dulu Cara Buat Duit Dengan Adsense kalau nak merasa duit mudah dari Google ini.

Tapi…. harus diingat buat duit dengan blog akan mengecewakan jika tak tahu cara yang tepat untuk mengubah blog itu menjadi sumber pendapatan. Buat permulaan hasilkan blog dan jangan terlalu fikirkan duit kerana duit akan datang kemudian. Kuasai sedikit demi sedikit ilmu asas blog dan percayalah anda akan nampak jalannya.

Belajar Buat Duit Online Dengan Blog

Belajar Buat Duit Online Dengan Blog

Di mana nak belajar buat duit online dengan blog anda tak tahu apa-apa pun tentang blog? Admin sendiri pun sama dengan anda dahulu tapi bila dah tahu asas buat blog terus ligat buat macam-macam blog. Ok nak buat blog ni cuba anda buat perkara-perkara berikut:

  • Belajar sendiri, try and error dan google saja anda boleh dapat jawapannya. Antara platform blog seperti blogspot atau wordpress.
  • Bertanya dengan mereka yang dah lama ada blog. Minta pendapat mereka, korek ilmu blog dan sebagainya.
  • Beli panduan buat blog ada macam-macam panduan dalam bentuk ebook, video, DVD dan buku bahasa melayu dan inggeris. Contohnya DVD Seminar Niche X
  • Pergi kelas belajar buat blog. Kelas face to face buat anda lebih cepat hadam dan boleh bertanya on the spot jika tak faham.

Lihat di antara komisen yang dihasilkan dan majoriti komisen tersebut datangnya daripada BLOG. Itulah best buat duit online dengan blog. Anda pun boleh buat duit dengan blog. Trust me 🙂Belajar Buat Duit Online Dengan Blog

komisen2

Rasanya cukuplah setakat ni nanti ada masa admin akan kongsi lagi Tips Buat Duit Online. Cubalah Belajar Buat Duit Online Dengan Blog dan hasilkan pendapatan tambahan secara online. Tak perlu buat 3 kerja sehari seperti saranan menteri nanti anda yang merana tak cukup tidur dan masa bersama keluarga terabai.

Masukkan NAMA dan EMAIL di bawah untuk tips buat duit online, informasi semasa dan info kerjaya terus ke email anda.

 

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!