Menu

Anak Lemah Matematik? Atasi Dengan Modul Pantas Matematik

Anak lemah matematik? ianya sangat merisaukan ibu bapa apabila anak sering mendapat markah rendah subjek matematik. Beli banyak buku latihan tetapi anak masih gagal menguasai matematik dengan baik.

Di mana silapnya?

Hasil kaji selidik didapati beberapa sebab anak lemah matematik yang menjadi masalah utama mereka iaitu:

 • Tidak hafal rumus dan sifir
 • Keliru
 • Tidak faham soalan
 • Masa tidak cukup
 • Kurang penguasaan

Rumusan daripada sebab-sebab di atas, terdapat DUA sebab utama anak tidak dapat menguasai subjek matematik dengan baik iaitu:

 • Murid hilang fokus di kelas
 • Ibu bapa tidak mempunyai kemahiran mengajar matematik kepada anak di rumah.

Sebagai ibu bapa, apa tindakan untuk mengatasi kelemahan anak dalam subjek matematik? Cukupkah sekadar menghantar anak ke kelas tuisyen?

Bagaimana Cara Mengatasi Anak Lemah Matematik?

Ramai ibu bapa yang NAK SANGAT mengajar anak-anak di rumah. Tetapi adakalanya, lupa rumus dan jalan kerja matematik. Maklumlah, sudah bertahun tidak buat soalan matematik.

Terpaksa minta bantuan di kalangan ibu bapa yang lain di group-group Whatsapp dan di Facebook. Malu juga sebenarnya tetapi sampai bila?

MODUL PANTAS MATEMATIK

Atasi Anak Lemah Matematik Dengan Modul Pantas Matematik

Modul Pantas Matematik ini dalam bentuk EBOOK (format PDF) yang diberi melalui email. Anda boleh download dan cetak (print) jika mahu.

Seorang Guru Matematik sekolah rendah berpengalaman mengajar selama 14 tahun, dan berpengalaman menjadi pengawas peperiksaan, menghadiri kursus penandaan kertas Matematik tahun 6, di anugerahkan sebagai Guru Inspirasi McDonald’s 2019 berjaya menghasilkan sebuah ebook khusus bagi mengatasi anak lemah matematik iaitu MODUL PANTAS MATEMATIK.

Modul Pantas Matematik ialah satu modul memahirkan murid dengan topik PECAHAN. Topik pecahan adalah topik tulang belakang Matematik kerana dalam apa jua bab pun, pasti akan diselit soalan pecahan.

Modul Pantas Matematik ini dibina sepenuhnya oleh Guru Cemerlang dan sangat pakar dalam bidang Matematik. Berpengalaman luas sebagai pembina soalan, penanda kertas peperiksaan UPSR dan ceramah Matematik.

Ebook PECAHAN ini lengkap kerana diasingkan kepada 11 sub topik. Setiap sub topik pula diberi latihan yang banyak secara ansur maju agar murid-murid dapat kuasainya dengan baik.

Latih tubi ini mampu membantu ibu bapa untuk mengajar anak lemah matematik dan membantu murid tahun 4, 5 dan 6 yang hilang fokus di kelas supaya lebih bersedia untuk UPSR nanti.

Dengan Modul Pantas Matematik ini, ianya dapat membantu anak anda:

 • Fokus dalam kelas
 • Memahami tunjuk ajar guru di kelas
 • Menguasai topik pecahan, perpuluhan dan peratus
 • Lebih cepat tangkap bagi murid yang perlahan
 • Mengatasi malu untuk bertanya dalam kelas kerana boleh menonton video pengajaran berkali-kali

Eh… Ada Video Untuk Setiap Sub Topik?

Tidak seperti latih tubi yang dijual di kedai buku, Modul Pantas Matematik dilengkapi dengan video untuk setiap sub topik. Anda bersama anak dapat menonton berulang-ulang kali sehingga faham.

Bayangkan seperti mengupah seorang tutor mengajar di rumah anda!

Video penerangan ini sangat jelas dan anak anda dapat buat latihan berdasarkan panduan yang diberikan dari video tersebut. Bukan setakat itu, ia boleh ditonton di mana-mana sahaja kerana ia boleh disimpan di dalam handphone dan juga di dalam laptop.

Penerangan video bagi setiap sub topik sangat penting untuk kefahaman murid. Video ini boleh diulang tayang selalu dan ebook juga boleh di print out berkali-kali untuk dibuat latihan.

Kesimpulannya, dengan Modul Pantas Matematik ini anda akan dapat 11 set latih tubi yang menyentuh topik-topik berikut:

✔️PENDARABAN PECAHAN DAN NOMBOR BULAT
✔️KONSEP PECAHAN SETARA
✔️KONSEP PECAHAN SETARA
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT MASA
✔️PENAMBAHAN PECAHAN
✔️PENOLAKAN PECAHAN
✔️PASANGAN PECAHAN DAN PASANGAN PERATUS

Berapa Harga Ebook Modul Pantas Matematik Ini dan Cara Menempah?

Tanpa berselindung dan berdolak-dalik, harganya RM50 sahaja tetapi harga tersebut akan naik mengikut tarikh-tarikh yang ditetapkan.

 • 08 – 09 hb Ogos, RM50
 • 10 – 11 hb Ogos, RM70
 • 12 – 13 hb Ogos, RM80
 • naik dan terus naik……..

Masukkan EMAIL dan NAMA anda di bawah untuk mendapatkan akses kepada website rasmi untuk menempah.

Anak lemah matematik?

Jangan judikan masa depan anak. Anak ini bagaikan kain kanvas putih. Kita yang menentukan corak pada kain tersebut. Kita jugalah membantu membentuk masa depannya. Dapatkan Modul Pantas Matematik dan jadikan subjek matematik subjek kegemarana anak!

Artikel Menarik: Ibu Bapa! Baca 7 Kesan Buruk Anak Asyik Main Gadjet

Leave a Reply

error: Content is protected !!