Menu

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris!

Mudahnya belajar Bahasa Inggeris! Itu yang menjadi idaman bagi mereka yang masih lemah dalam penguasaan Bahasa Inggeris. Banyak kelebihan menguasai Bahasa Inggeris.

Kepentingan belajar bahasa inggeris adalah kerana ianya bahasa utama dunia pada masa kini. Semua negara di dunia menyedari hal ini dan menekankan pembelajaran bahasa inggeris dalam pendidikan supaya rakyat dapat menguasai ilmu pengetahuan.

Alasannya mudah bahasa inggeris adalah bahasa ilmu yang mana hampir 100% buku dan jurnal diterbitkan dalam bahasa inggeris.

Memang ada buku dan jurnal dalam bahasa lain tetapi amat kurang. Sebagai bahasa universal, semua ilmu diterbitkan dalam bahasa inggeris untuk memudahkan penyebaran ilmu ke seluruh dunia.

Selain itu, temuduga kerja kerajaan pun menilai aspek penguasaan bahasa inggeris. Jika anda ditemuduga pada peringkat jawatan Pegawai dan Penolong Pegawai pasti akan diselitkan pertanyaan dalam bahasa inggeris untuk menguji tahap penguasaan bahasa inggeris. Begitulah kepentingan belajar bahasa inggeris untuk temuduga kerja kerajaan.

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris!

Ada cara mudah dan pantas belajar Bahasa Inggeris tak? Ringkasnya, ada 5 teknik yang boleh anda cuba untuk menguasai Bahasa Inggeris iaitu:

  • Baca surat khabar dalam bahasa inggeris seperti The Star untuk menilai cara penulisan bahasa inggeris
  • Tonton drama bahasa melayu yang ada terjemahan bahasa inggeris di bawahnya. Mungkin anda dapat belajar sesuatu di sana
  • Buka semula buku bahasa inggeris anak-anak terutama sekolah rendah dan baca. Buku mereka pada peringkat asas bahasa inggeris. Mungkin anda boleh ingat semula apa yang anda pernah belajar.
  • Duduk depan cermin dan bercakap dalam bahasa inggeris. Memang nampak janggal dan kelakar tapi itu boleh mengasah skil komunikasi bahasa inggeris.
  • Sesekali gunakan bahasa inggeris ketika menggunakan media sosial seperti facebook , twitter dan sebagainya. Pedulikan apa orang nak kata.

Ada Buku Tak Untuk Belajar Bahasa Inggeris Cara Mudah Dan Pantas?

Buku belajar Bahasa Inggeris memang banyak di pasaran tetapi buku yang mengajar Bahasa Inggeris dalam Bahasa Melayu 100% memang susah dijumpai.

Admin cadangkan cuba dapatkan BUKU MUDAHNYA BELAJAR BAHASA INGGERIS yang ditulis oleh Aida Dahlia Ahmad dan Asnili Marniwati Ahmad.

Buku Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris secara amnya terbahagi kepada DUA bahagian iaitu:

1.Grammar (Unit 1 – 13)

Nota Grammar dalam buku ini padat dan menarik serta mudah difahami.

2. Vocabulary (Unit 14 – 32)

Bahagian Vocabulary ini amat berguna untuk membina ayat dalam Bahasa Inggeris.

Dengan tulisan yang besar, grafik berwarna-warni, isi yang padat dan latihan berfokus kepada kelemahan utama dalam sesuatu topik

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris!
Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris!

Apa Kata Mereka Yang Dah Beli Buku Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris?

Sekarang boleh dikatakan fenomena MBBI (Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris).

Banyak juga permintaan untuk mendapatkan buku ini tidak kira daripada pelajar sekolah, universiti atau golongan dewasa bekerja juga.

Pendek kata SEMUA orang nak mahir Bahasa Inggeris.

Bagaimana Cara Menempah BUKU MUDAHNYA BELAJAR BAHASA INGGERIS?

Whatsapp ke Group >> Buku English Itu Mudah

Dalam grup tersebut anda akan dimaklumkan CARA MENEMPAH Buku Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris.

CEPAT! STOK TERHAD!

Kalau habis kena tunggu untuk cetakan semula.

Artikel Menarik: Masuk Kerja Kerajaan Jalan Belakang (Bukan Dengan SPA)

Leave a Reply

error: Content is protected !!