Menu

Puas Cari Kerja… Hanya Sia-Sia Dan Penat Saja Dapat!

Puas cari kerja sana sini, membosankan, buang duit , masa, sia-sia dan hanya memenatkan sahaja. Inilah realiti sebenar selepas menamatkan pengajian.

Selepas melompat gembira menggenggam segulung ijazah, ke mana hala tuju seterusnya?

Hutang PTPTN sudah menanti, kerja belum ada dan masih mencari. Sampai bila?

Kenyataan yang pahit untuk ditelan apabila sehingga kini masih terdapat kira-kira 200 ribu graduan masih menganggur atau gagal mendapat kerjaya idaman!

Puas Cari Kerja Tetapi Aku Masih Seorang Penganggur!

Hidup ini sebenarnya terlalu singkat untuk terus menganggur. Masa semakin menghambat, usia semakin bertambah. Bila lagi mahu dapat kerja yang sesuai dan menjamin masa hadapan? Graduan semakin bertambah dan saingan semakin sengit!

Mesti Baca: CGPA Rendah, Ijazah Tak Iktiraf Antara Punca Gagal Dapat Kerja

Cuba renungkan sebentar:

  • Beribu-ribu ringgit telah dilaburkan untuk mendapatkan sijil/diploma/ijazah. Tapi masih menunggu tawaran kerja yang semakin lama nampak seakan mustahil?
  • Dianggarkan sebanyak 200 000 graduanmenganggur setiap tahun. Kebanyakan daripada jumlah tersebut tidak tahu cara yang betul dalam membina strategi mencari kerja.
  • Lebih lama anda menganggur semakin sukar dan tipis peluang untuk dipanggil temuduga.
  • Terperangkap di pekerjaan yang anda tak suka dan terpaksa kerana tiada peluang kerja lain?

Bagaimana Mencari Kerja Yang Betul, Tidak Buang Masa Dan Memenatkan?

Cari kerja senang sebenarnya, buka sahaja internet dan google jawatan kosong. Ada macam-macam sampai tak larat nak pilih betul tak?

Tetapi, adakah ianya sesuai dengan kelayakan, minat dan impian anda?

Untuk mendapatkan kerjaya idaman, STRATEGI mesti tepat!

Anda mesti memiliki Alat dan Ilmu yang akan membantu anda memenangi hati penemuduga serta mendapat tawaran kerja yang kompetitif ?

Apakah Strategi dan Alat tersebut?

1. Resume dan Cover Letter

Bagaimana menulis resume dan cover letter yang mampu memikat syarikat idaman?

2. Soalan Killer Temuduga

Bagaimana merangka strategi untuk menghadapi soalan “membunuh” temuduga.

3. Media Sosial

Bagaimana menggunakan media sosial untuk membina personal branding.

Semua strategi di atas ada terkandung di dalam Pakej Interview Mastery Kit. Inilah solusi pencarian kerjaya idaman anda!

 

Cukuplah buang masa lagi! Hidup ini sekejap sahaja, sampai bila nak cari kerja sesuai dan lebih malang lagi, anda tak mahu ke hidup senang seperti rakan-rakan anda?

 

1. Dapatkan Panggilan Temuduga Dengan Resume Infografik.

10 contoh resume infografik & cover letter kegemaran HR. Hanya isi maklumat berdasarkan contoh yang telah kami berikan, Edit & Print. Tak perlu buang masa terlalu lama untuk design resume infografik.

Kesemua template ini anda hanya perlu edit menggunakan Powerpoint sahaja.

Strategi Cari Kerja

2. Strategi Temuduga Yang Digunakan Oleh Profesional Di Seluruh Dunia.

Anda akan mahir dalam penulisan Resume & Cover letter yang menggoda bakal majikan. Jadi pakar dalam membina networking yang akan memudahkan perjalanan kareer anda.

50 teknik menjawab soalan ‘membunuh’ ketika temuduga. Bina Strategi Follow-Up selepas temuduga untuk meningkatkan peluang anda sebanyak 70%.

 

Strategi Cari Kerja

 

3. Ketahui Kekuatan Media Sosial Sebagai Alat Mencari Kerja dan Meluaskan Pengaruh

Perkara LARANGAN dalam menggunakan media sosial. Apa TOPIK yang perlu ditulis dalam akaun media sosial? Panduan lengkap A-Z memaksimakan peluang kerjaya di Facebook, Twitter & Linkedin!

Pakej Interview Mastery Kit = Strategi Cari Kerja Yang Betul Dengan Menggunakan Alat Yang Tepat!

Pencarian kerja anda hanya akan berhasil dan tidak sia-sia jika memiliki strategi. Nak teruskan cara anda sekarang? Silakan dan selamat maju jaya admin ucapkan 🙂

Tetapi, jika anda sudah tidak tahan lagi hidup membuang masa mencari cari kerja sana sini, anda mesti dapatkan segera Pakej Interview Mastery Kit

Strategi Cari Kerja

Hidup ini terlalu singkat untuk terus menganggur, berubah sekarang! Cari kerja yang sesuai dengan strategi dan alat yang tepat dengan Pakej Interview Mastery Kit

Masukkan EMAIL dan NAMA anda untuk sebarang info terkini panduan kerjaya, panduan temuduga dan peperiksaan kerja kerajaan.

[mailpoet_form id=”8″]

Leave a Reply

error: Content is protected !!