Menu

Jenis Sihir, Pukau Dan Tanda Terkena Sihir

Rasa tak sedap badan? boleh jadi anda sakit atau terkena sihir. Apakah sihir, jenis sihir dan pukau serta tanda – tanda terkena sihir?

Kalau tak kena kepada diri sendiri mungkin terkena kepada keluarga atau rakan. Jangan ingat zaman moden dan kereta terbang sihir tiada lagi.

Jika ada tanda – tanda terkena sihir, segeralah merujuk kepada mereka yang berpengalaman.

Jenis Sihir, Pukau Dan Tanda Terkena Sihir

1- Sihir Pemisah (Perceraian)

Berubah keadaan daripada cinta menjadi benci, semakin banyak keraguan yang timbul antara suami isteri, saling bertengkar walaupun perkara yang remeh temeh dan sukar memaafkan, berubah bentuk isteri di mata suami dan sebaliknya, orang yang di sihir membenci semua perbuatan yang dilakukan oleh pihak lain, orang yang terkena sihir benci tempat yang di duduki oleh pihak lain, di luar rumah merasa tenang dan apabila pulang ke rumah merasa bosan.

Bahan yang di gunakan seperti tahi besi yang di tabur di jalan yang di lalui oleh mangsa atau di tanam di mana-mana kawasan rumah

2- Sihir Percintaan (Penunduk)

Puncak cinta dan keadaan nafsu yang berlebihan, hasrat yang kuat untuk selalu bersama, tidak ada kesabaran untuk berhubungan badan, kerinduan yang sangat dan selalu ingin bertemu, ketaatan yang buta terhadap pasangan

3- Sihir Membatal Atau Menunda Perkahwinan

Biasanya melalui 2 cara jin merosakkan

a) Jin masuk dan menutupkan keinginan perempuan terhadap orang yang mahu meminang atau menikahinya.

b) Jin tidak dapat masuk tetapi menyihirnya dengan memberi khayalan dari luar, ia memberi khayalan kepada pasangan bahawa ia saling buruk. Dengan demikian maka setiap lelaki yang meminangkan mengundur diri tanpa sebab padahal sebelumnya sudah saling setuju.

4- Sihir Yang Mengikat Lelaki Dan Perempuan

a) Kepada Lelaki :

1) Sebelum kahwin alat kelamin berfungsi dengan baik tetapi selepas kahwin maka alat kelamin tidak mampu berfungsi.

2) Alat kelamin berfungsi dengan baik di luar rumah akan tetapi apabila mendatangi isteri alat kelaminnya hilang fungsi.

3) Alat kelamin berfungsi dengan isteri ketika bergurau senda tetapi apabila bersama hilang fungsi.

b) Kepada Perempuan :

1) Ada penghalang di dalam alat kelamin isteri berupa daging yang menutupi lubang vagina isteri.

2) Ketika ingin mengauli isteri, isteri merapatkan paha agar suami tidak dapat bersama kerana halangan perasaan atau kesakitan.

3) Adanya pendarahan apabila disetubuhi, tetapi apabila menjauhi isteri maka darah tersebut berhenti.

Mesti Baca: Boleh Tak Manusia Masuk Alam Bunian?

Mesti Baca: Jenis-Jenis Mimpi Dalam Islam Dan Sebab Terjadi Mimpi

Jenis Sihir, Pukau Dan Tanda Terkena Sihir

5- Sihir Dimandulkan

Tidak dapat zuriat walau pun di sahkan oleh doktor pakar bahawa ia tidak mempunyai masalah.

6- Sihir Pukau

a) Menyebabkan seseorang itu kaku, kelu dan tak mampu bertindak balas samada melalui pandangan, pendengaran atau anggota Badan yang lain. Ia sudah berada di bawah penguasaan pemukau tersebut dan bertindak mengikut arahan yang diberi oleh pemukau tersebut.

b) Menyebabkan mangsa tidur lena tidak mengetahui perkara yang berlaku di sekelilingnya.

Bagaimana Terjadi Pukau?

a) Pandangan mata yang tajam yang mengandungi racun syaitan (memberi salam dan mengarahkan).

b) Melalui sentuhan dengan berjabat tangan atau menepuk belakang mangsa. Rasululullah menyebut : “Pandangan mata itu merupakan panahan dari panahan iblis yang boleh terkena kepada hati mukmin.”

7- Sihir Gila

Mangsa menjadi sasau, meracau, bertempik, kebingungan, pelupa, kadang kadang tidak sedar diri, mata mangsa terbeliak dan melilau, ditahap yang kritikal berjalan yang tidak ada arah tuju dan tidur tidak menentu dan mula ingin berada pada tempat yang gelap.

8- Sihir Sakit Anggota Badan

Tandanya mengalami sakit yang berpanjangan pada salah satu anggota badan, kerap kali di serang sawan, mengalami kelumpuhan pada salah satu anggota tubuh, melumpuhkan semangat dalam melakukan aktiviti seharian.

9- Sihir Pendarahan (Darah Istihaadah)

Tandanya darah yang tidak berhenti pendarahan walaupun sudah melalui tahap masa kebiasanya. Menurut ibn Al athir darah isthihadah ialah darah yang keluar dari kemaluan wanita selepas hari hari haid sebagaimana biasa. Jin yang bergerak di dalam saluran darah orang yang disihir tersebut.

Biasanya jin akan menendang rahim sekuat hatinya dan darah keluar dari saluran tersebut. Inilah yang berlaku kepada seorang wanita di zaman Rasulullah Hamnah binti Jahsy lalu Rasulullah menyebut : “Sesungguhnya darah itu hasil sepakan syaitan, syaitanlah yang menendangnya”

10 – Sihir Santau

Santau di bahagikan kepada dua bahagian:

a) Santau menggunakan bahan yang gatal dan miang lalu di jampi serapahnya untuk di tujukan kepada seseorang.

b) Santau yang menggunakan bahan miang, bisa terdiri dari lipan bara, bisa ular, ubur-ubur, ulat mati berangan dan sebagainya. Di gaul dan di peram beberapa bulan dihantar kepada yang ingin dituju tanpa dibaca.

Tanda-tandanya ialah gatal, batuk berdarah dan miang seluruh tubuh badan terutama menjelang senja dan batuk berdarah serta kulit membengkak pecah dan berair disertai rasa bisa. Biasanya kalau sekiranya tahap yang kritikal seseorang tersebut akan Nampak kebiruan dan kehitaman pada jari jemarinya.

11- Sihir Penutup

Biasanya di kenakan kepada peniaga. Antara tandanya, bau hanyir di tempat perniagaan, lesu untuk datang bekerja, pertengkaran sesama anggota kerja yang tak berkesudahan walaupun perkara kecil, seringkali orang melihat tempat kerja tertutup sedangkan kedai di buka.

Tanda – Tanda Terkena Sihir

1) Pening kepala yang berpanjangan terutama pada waktu senja

2) Mimpi yang menakutkan

3) Sakit dada dan resah menjelang senja

4) Sakit di dalam perut bagaikan di pulas urat perut atau terasa bagaikan ada benda yang bergerak di dalam tubuh dan sering terasa bagai di tusuk di perut.

5) Mula nampak alam ghaib

6) Berlaku perkara yang pelik di sekitar umpamanya berbau kemenyan, hanyir, wangi dan sebagainya

7) Berlaku sakit yang tidak di ketahui punca dari doktor

8) Terdengar suara-suara yang memanggil namanya

9) Pening atau pengsan apabila dibaca ayat ruqyah kepadanya.

Semoga kita semua dijauhi daripada sebarang gangguan berkenaan makhluk halus dan manusia berniat jahat, iri hati dan dengki.

Jika ada tanda – tanda terkena sihir segeralah merujuk kepada orang yang mengetahui cara untuk menawar sihir tersebut. Jangan ambil mudah kerana dibimbangi sihir akan memudaratkan diri sehingga membawa kematian.

Sumber

Leave a Reply

error: Content is protected !!