Menu

Lulus Exam PTD Memang Susah Tetapi…..

Lulus Exam PTD memang seronok, rasa nak melompat atau berteriak bagi satu kampung dengar. Bangga sangat rasanya.. nanti dahulu! Baru LULUS exam PTD, selepas ini anda ke peringkat PAC pula yang lebih mencabar fizikal dan mental.

Selepas itu, kalau ada rezeki lulus PAC terus ke peringkat temuduga pula. Akhir sekali, kalau dah memang rezeki anda jadilah juga seorang Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41.

Betul Ke Lulus Exam PTD Susah?

Ya memang susah! Tiada yang senang dalam dunia ini. Tambah susah nak lulus exam kalau buat persiapan ala kadar atau cukup makan sahaja.

Kalau susah, mengapa ada yang boleh lulus Exam PTD walaupun pertama kali ambil exam? Selain persiapan, nasib juga memainkan peranan. Mengapa admin berkata begitu?

Mesti Baca: Rujukan Peperiksaan Online Akauntan WA41

Dalam peperiksaan online SPA, banyak rungutan yang telah diterima sejak perlaksanaan exam online ini ketika peperiksaan sedang dijalankan seperti web loading terlalu lama dan tak dapat simpan jawapan.

Ini faktor luaran calon GAGAL Exam PTD kerana ini bukan disebabkan kelemahan calon tetapi kelemahan daripada SPA sendiri.

Tetapi, anda mesti lihat juga akses internet anda. Jika ambil exam online di kedai mamak menggunakan wifi percuma dengan pengguna yang ramai, sudah tentu akses internet sangat perlahan. SPA gunakan server yang bagus pun tak guna jika akses internet anda sendiri lembab.

Cara Lulus Exam PTD Dengan Lebih Mudah?

Emmm.. nak mudah sahaja. Seperti admin maklumkan di awal tadi memang susah nak lulus Exam PTD tetapi TIDAK MUSTAHIL!

Terus terang admin cakap, kalau betul nak peluang cerah LULUS Exam PTD anda kena ada beberapa perkara berikut:

  • Nota berkaitan jawatan PTD dan isu semasa
  • Contoh soalan Exam PTD yang BANYAK seperti soalan pengetahuan am dan soalan matematik atau daya menyelesaikan masalah.
  • Tips-tips exam PTD
  • Macam-macam lagi perkara berkaitan

Ada Rujukan Exam PTD Tak?

Memanglah ada, sejak 2009 lagi dah ada. Rujukan tersebut dah bantu ribuan calon LULUS Exam PTD sejak 2009 lagi!

Testimoni Calon Lulus Exam PTD Terdahulu

Di mana nak dapat Rujukan Exam PTD tersebut? Ok, rujukan tersebut dalam bentuk EBOOK yang mana anda akan dapat Link Download melalui EMAIL. Ini dia yang anda tertanya-tanya tu:

Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41

lulus exam ptd

lulus exam ptd

Bagaimana Cara Menempah Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41 Ini?

Mudah sahaja.

Lihat pakej seperti di atas dan tentukan mana yang anda mampu dan anda fikirkan terbaik untuk membantu anda membuat persiapan sebelum Peperiksaan PTD.

Masuk NAMA dan EMAIL untuk dapatkan LINK TEMPAHAN ebook

Masuk TELEGRAM kami untuk chat dan pertanyaa pantas >> MASUK TELEGRAM

Leave a Reply

error: Content is protected !!