Menu

Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP)

Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP). Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41 (Pengambilan Majlis Agama Islam Wilayah Perkutuan – MAIWP) akan berlangsung pada 15/03/2018. Jika anda ada memohon jawatan ini boleh membuat semakan segera di Laman Web SPA

TERKINI!

Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S29 (Semenanjung/Sabah/Sarawak) (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia) (Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE)) [Tarikh Peperiksaan : 31 Mac 2021 ] [Masa Peperiksaan : 10:00 pagi – 11:40 pagi]

Tahniah jika anda dipanggil menduduki Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41! Langkah seterusnya anda mesti mula membuat persiapan dengan ulangkaji NOTA dan CONTOH SOALAN yang akan membantu anda lebih yakin dan tenang untuk menduduki peperiksaan nanti. Anda memerlukan Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP) untuk persediaan mantap! Sebelum itu, lihat dahulu apakah Format Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41 (MAIWP) yang bakal anda hadapi nanti.

Format Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP)

Format Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41 (MAIWP) untuk peperiksaan pada 15/03/2018 nanti terbahagi kepada 3 Seksyen iaitu:
  • Seksyen A: Ujian Psikometrik
  • Seksyen B: Pengetahuan Am
  • Seksyen C: Daya Menyelesaikan Masalah

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP)

Sebelum menduduki Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41 (MAIWP) nanti, cuba lihat dahulu contoh soalan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41 yang mungin membantu anda mendapat gambaran bentuk soalan. 1.  Seksyen A: Ujian Psikometrik Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP) 2. Seksyen B – Pengetahuan Am Antara berikut yang manakah merupakan ciri-ciri pelaburan saham dalam Islam? I Bebas daripada sebarang unsur riba. II Mempunyai kadar dividen yang tetap. III Tidak mempunyai unsur-unsur spekulasi. IV Tidak dilaburkan dalam industri perjudian. A I, II dan III B I, II dan IV C I, III dan IV D I, II, III dan IV Jawapan : C Perkara luar biasa yang berlaku kepada orang yang bakal menjadi rasul adalah A Irhas B Istidraj C Mukjizat D Ma’unah Jawapan : A Sumber perundangan Islam pada zaman Rasulullah adalah berdasarkan A Wahyu Ilahi dan Ijtihad Rasulullah B Al-Quran dan Ijma’ C Ijma’ dan Qias D As-Sunnah dan Ijtihad. Jawapan : A Antara berikut yang manakah merupakan pernyataan yang betul mengenai sembahyang jamak dan qasar? A Seseorang itu hendaklah berada dalam keadaan musafir. B Hanya sembahyang empat rakaat sahaja boleh diqasar. C Sembahyang subuh boleh dijamakkan dengan sembahyang zohor. D Sembahyang maghrib boleh dijamakkan dengan sembahyang isyak. i. I, II dan III ii. I, II dan IV iii. I, III dan IV iv. II, III dan IV Jawapan : B Wasiat kepada bukan waris adalah dibenarkan oleh Islam. Walau bagaimanapun pewasiat digalak agar tidak mewasiatkan hartanya melebihi A 1/2 bahagian B 1/3 bahagian C 1/4 bahagian D 1/6 bahagian Jawapan : B 3. Seksyen C: Daya Menyelesaikan Masalah X     36     216     1296 Apakah nombor yang sesuai menggantikan X? A 3 B 4 C 5 D 6 Jawapan : D Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP) Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP) Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP)

Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP)

Bagi membantu calon peperiksaan gred S41 ambilan MAIWP membuat persiapan lengkap dan terperinci, Tim Infokerjaya sedang dalam proses mengemaskini Ebook Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam S41 yang kali terakhir dibuka pada tahun 2016 dan telah ditutup.

Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 & S29 (MAIWP)

Ebook ini akan dilancarkan bila-bila masa sahaja daripada sekarang setelah proses kemaskini NOTA dan CONTOH SOALAN siap sepenuhnya yang bakal mengandungi:
  • Nota ringkas tetapi padat berkenaan jawatan dan isu semasa
  • Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 bagi setiap Seksyen
  • Penerangan lengkap Format Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam S41
  • Tips Lulus Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam S41
  • Macam-macam lagi

Cara Menempah Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP)

Ebook ini akan dilancarkan melalui Laman Web rasmi yang lengkap dengan penerangan Pakej dan Cara Tempahan ebook. Untuk pengetahuan anda, ebook ini dalam bentuk format PDF yang hanya boleh dimuat turun melalaui EMAIL. Oleh itu, anda WAJIB memiliki EMAIL jika mahu menempah ebook ini.

MASUK BLOG FOKUS KERJAYA.COM

MASUK CHANNEL TELEGRAM

Jangan lupa semak email untuk mengesahkan pendaftaran jika tidak mahu terlepas pandang LINK KHAS untuk masuk ke Laman Rujukan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam S41 (MAIWP) nanti. Like Facebook Nota Rujukan Peperiksaan Kerja Kerajaan untuk info peperiksaan dan temuduga SPA. Join Telegram Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam (MAIWP) untuk info terkini: http://t.me/rujukanexampegawaiislam Artikel Berkaitan: Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41

Leave a Reply

error: Content is protected !!